Сімейний Лікар

Нацбанк визначив кращу монету України 2019 року

Нацбанк визначив кращу монету України 2019 року
90198 ПЕРЕГЛЯДІВ

Переможця визначали у двох номінаціях — «Краща монета року» та «Краще розкриття теми». Конкурс проводиться в Україні впродовж 15 років. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Національного банку України.

У номінації «Краща монета року» перемогу отримав набір із чотирьох пам'ятних монет «Пектораль» (срібло, номіналом кожної монети 10 гривень). Введена в обіг 23 грудня 2019 року, тираж — 4000.

У номінації «Краще розкриття теми» перемогу присуджено пам`ятній монеті «Надання Томосу про автокефалію Православної церкви України» (нейзильбер, номінал монети 5 гривень). Введена в обіг 25 березня 2019 року, тираж — 75000.

Конкурс «Краща монета року» проходить в Україні щорічно, з 2005 року. На першому етапі за свою улюблену монету проголосувало більше двох тисяч осіб. На другому етапі конкурсу таємним електронним голосуванням члени спеціально створеної комісії визначили кращі монети у двох номінаціях. Обирали переможців представники Нацбанку України, Національної академії наук України, Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, національних музеїв, експерти з образотворчого мистецтва і нумізматики.

©2020 doktorfamily

Мої відео