Сімейний Лікар

Чергове послаблення карантину: шість регіонів України виявилися не готовими

Чергове послаблення карантину: шість регіонів України виявилися не готовими
260478 ПЕРЕГЛЯДІВ

Черговий етап пом'якшення карантинних заборон почався 10 червня. Втім, він не стосується областей, де підвищений рівень інцидентності, який не повинен перевищувати 12 на 100 тисяч населення. Про це під час брифінгу повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Станом на 10 червня 6 областей України та столиця не відповідають усім критеріям, аби перейти до наступного етапу послаблення карантину. Позитивна динаміка захворюваності на коронавірусну інфекцію спостерігається у Житомирській, Волинській, Закарпатській, Львівській, Чернівецькій, Рівненській областях та Києві. Тож ці регіони, за словами Віктора Ляшка, не можуть застосовувати черговий етап пом`якшення.

Нинішній етап послаблення карантинних обмежень передбачає:

  • роботу готелів, хостелів, санаторіїв та інших місць відпочинку, крім дитячих таборів;
  • діяльність закладів культури та проведення масових культурно-мистецьких заходів.

Щодо останніх, тут повинні бути враховані певні епідемічні обмеження: не більше однієї людини на 5 квадратних метрів, всі відвідувачі повинні бути в масках, обов'язковий температурний скринінг і дезінфекція, по можливості використовувати контроль квитків безконтактним сканером, на сидячих місцях дистанція в 1,5 метра. Фан-зони поки залишаються під забороною.

©2020 doktorfamily

Мої відео