Сімейний Лікар

В Україні зростає кількість регіонів з високими показниками захворюваності на COVID-19

В Україні зростає кількість регіонів з високими показниками захворюваності на COVID-19
62471 ПЕРЕГЛЯДІВ

Впродовж останньої доби додалося три області, де показник щодо інцидентності перевищує норму. Загалом кількість регіонів, в яких не можна помякшувати карантин, зростає щодня. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства охорони здоровя.

Перехід областей до другого етапу карантину та послаблення карантинних обмежень можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Це інцидентність (кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 000 населення); завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я для пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19; охоплення тестуванням не нижче за рівень інцидентності.

Згідно з цими критеріями, в Україні стає все більше регіонів, де не можна пом`якшувати карантин. Тільки протягом останньої доби кількість таких областей збільшилася з 4 до 7. Якщо станом на 7 червня до цього списку входили Чернівецька, Волинська, Рівненська, Львівська області та Київ, то вже 8 червня до нього додалися Закарпатська, Житомирська і Чернігівська області. В них перевищений показник інцидентності, тобто багато нових хворих на коронавірусну інфекцію.

©2020 doktorfamily

Мої відео