Сімейний Лікар

Виставка «ЛЕНЕРДЖІ – кращі фото природи» (переможці конкурсу Спілки фотографів природи Угорщини NaturArt-2018) 01 липня – 30 серпня 2020 р.

Виставка «ЛЕНЕРДЖІ – кращі фото природи» (переможці конкурсу Спілки фотографів природи Угорщини NaturArt-2018) 01 липня – 30 серпня 2020 р.
36081 ПЕРЕГЛЯДІВ

Місце проведення: І поверх будинку Центру Української Культури та Мистецтва (м. Київ, вул. Хорива, 19-В, тел. (044) 425-12-64, (044) 425-12-66).
Організатори: посольство Угорщини в Україні, Центр Української Культури та Мистецтва.
За сприяння та участі: Спілка фотографів природи Угорщини NaturArt, Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини.

Виставка відбудеться в два етапи, кожен із яких презентує увазі відвідувачів роботи, що перемогли в щорічному престижному угорському конкурсі «ЛЕНЕРДЖІ – кращі фото природи 2018». Перший етап триватиме з 1 по 27 липня 2020 року, другий – із 29 липня по 29 серпня 2020 року.

Конкурс був заснований Спілкою фотографів природи Угорщини Natur Art у 1989 році з метою популяризації фотомистецтва, заохочення та залучення до фотографування, акцентуванні уваги щодо краси і вразливості оточуючого нас довкілля.
Фотографії, які стають переможцями конкурсу «ЛЕНЕРДЖИ – кращі фото природи», щороку друкуються у великому форматі і становлять добірну виставку, яка з незмінним успіхом експонується спочатку у природничому музеї м. Будапешт, а згодом експонуються в інших країнах світу.
Таким чином, за ініціативою та організації посольства Угорщини в Україні вперше до Києва потрапила фотовиставка, яка становить добірку з 112 робіт – переможців конкурсу 2018 року. Фотографії надруковані на пінокартоні, на кожній з них зазначений автор, інформація про місце та умови виготовлення фото угорською та англійською мовами та унікальний QR-код, зчитавши який, можна отримати фотографію та інформацію про неї на свій гаджет, за бажанням зберегти її та/або поділитися з іншими.
Роботи даної експозиції були визнані кращими з майже 4000 робіт, що були надіслані до участі у конкурсі в 2018 році. Фото природи представлені у 15 категоріях 27-го конкурсу, серед яких: «Земля в наших долонях», «Поведінка птахів», «Поведінка ссавців», «Поведінка тварин», «»Тварини та їх оточення», «Тварини віч-на-віч», «Рослини і гриби», «Композиція, форма та дослідження», «Пейзажі», «Життя під водою», «Від заходу до сходу сонця», «Чорно-білі фото природи» та інші.
Щороку, пройшовши всі етапи оцінювання експертним журі, з яких другий, третій та останній – четвертий етапи проходять наживо з метою забезпечення прозорості процесу та гарантування потрапляння до фіналу справді кращих робіт.
За свідченням Голови журі конкурсу, Др. Жолта Калоташа, професійну зацікавленість щороку викликає не кількість конкурсантів та надісланих робіт, а їх рівень. Чи буде помітний якісний прогрес у порівнянні з минулим роком, чи будуть нові роботи, які характеризуються індивідуальним підходом, сповнені досі небаченим змістом? Чи продовжує зростати коло тих угорських фотографів природи, роботи яких щороку виборюють призи на престижних міжнародних змаганнях? І, не в останню чергу, чи поповнюються ряди фотографів природи талановитою молоддю, яка з часом зможе зайняти достойне місце у справі?
Після завершення виставки у Києві фотороботи плануються до експонування у Харкові, Львові, Тернополі та інших українських містах.

Автори проекту: Спілка фотографів природи Угорщини NaturArt.
Куратори проекту: посольство Угорщини в Україні спільно з Центром Української Культури та Мистецтва.
Ласкаво просимо!


Час роботи виставкових залів:
Пн.- Сб. – 10:00 – 18:00; Нд. – вихідний.

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:
Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В
ст.м. «Контрактова площа» (вихід з метро в бік вулиць Верхній і Нижній Вал)
www.dolesko.com

Із питань отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів – звертайтеся до Ольги Музиченко за тел.: 097-98-22-783 або по
е-mail: olga.muz@dolesko.com

Увага! Будь-яка публікація матеріалів виставки передбачає посилання на авторів використаних робіт та джерело інформації про них

Теги: виставка, фотографія,мистецтво

©2020 doktorfamily

Мої відео