Сімейний Лікар

Лікування без меж. В Обласній дитячій клінічній лікарні планують проводити аутологічну трансплантацію онкохворим дітям

Лікування без меж. В Обласній дитячій клінічній лікарні планують проводити аутологічну трансплантацію онкохворим дітям
33276 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аутологічна трансплантація, кажуть медики — це пересадка хворим на онкологію дітлахам власного кісткового мозку, який виділяють ще до початку хіміотерапії. За словами лікарів, ця практика розповсюджена в усьому світі, й завдяки процедурі, ефективність лікування можна підвищити у два рази.

«Мы уже второй год работаем в направлении организации процесса высокодозной химиотерапии с поддержкой стволовой клетки, — розповідає начальниця служби інтенсивної терапії і онкогематології Наталя Дементьєва. — Это требует очень серьезной материальной подготовки в смысле помещений, их качества, оборудования, медикаментозной поддержки. И мы сегодня в блоке, который отремонтировали наши спонсоры».

На допомогу медикам прийшли Міжнародний Благодійний Фонд Олександра Петровського «Солідарність» та друг фонду і меценат Володимир Яценко. Благодійники оплатили підготовку приміщень у блоці, де лікуватимуть та оперуватимуть дітей.



Сюди також завезли все необхідне обладнання:

— ламінарну шафу, в якій медичний персонал з безпекою для свого здоров’я зможе змішувати речовини для проведення хіміотерапії;
— сорбційне крісло;
— пересувний хімічний світильник;
— сканер вен, тобто апарат, що допомагає легше комп'ютеризувати периферичну вену;
— апарати для бактеріологічної лабораторії, які потрібні для виділення грибкової флори та діагностики сепсису.

Лікарі кажуть, раніше їхнім маленьким пацієнтам заради пересадки кісткового мозку доводилось їхати до Києва, у Національний Інститут Раку. Тепер же, все необхідне обладнання є у лікарні на Космічній.

Автор: МБФС

©2020 doktorfamily

Мої відео