Сімейний Лікар

На Миколаївщині розповіли про конституційні права та свободи

На Миколаївщині розповіли про конституційні права та свободи
31284 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Таке право гарантується Конституцією України та знаходить своє практичне втілення в діяльності системи безоплатної правової допомоги. На цьому акцентували під час вебінару, присвяченого відзначенню Дня Конституції України.
Серед іншого, менеджерка з якості Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Ганна Гоголева відзначила, що одним з напрямів роботи системи є захист у кримінальних провадженнях. Так, з початку року Регіональним центром було видано півтори тисячі доручень адвокатам для надання безоплатної вторинної правової допомоги, в тому числі у випадках затримання чи арешту.
Окрім цього, під час вебінару звернули увагу на діяльність Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в напрямі захисту прав людини. Зокрема, регіональна представниця Уповноваженого у Миколаївській області Світлана Одінцова відзначила, що саме на омбудсмена покладений парламентський контроль за додержанням конституційних прав та свобод людини і громадянина та захист прав кожного на території України і в межах її юрисдикції. Серед ключових завдань – моніторинг дотримання прав та свобод людини, в тому числі в об’єднаних територіальних громадах. За результатом таких моніторингів, представники Уповноваженого формують звіти до органів влади та надають рекомендації для усунення порушень.
Якщо Вас зацікавила тема, але Ви пропустили прямий ефір, то запис вебінару доступний на Facebook-сторінці Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області за посиланням https://bit.ly/3eGifpm.

©2020 doktorfamily

Мої відео