Сімейний Лікар

В Україні скоротили кількість районів майже вчетверо

В Україні скоротили кількість районів майже вчетверо
26891 ПЕРЕГЛЯДІВ

У рамках адміністративної реформи замість 490 нинішніх буде створено 138 укрупнених районів. За це рішення проголосували 238 народних депутатів. Про це стало відомо під час засідання Верховної Ради 17 липня.

Ще 12 червня Кабінет міністрів схвалив проєкт постанови Верховної Ради про утворення і ліквідацію районів, згідно з яким пропонувалося ліквідувати існуючі 490 районів і створити 129 нових. Щоправда, пізніше їхню кількість збільшили до 136. А вже на засіданні 17 липня, враховуючи пропозиції комітету, проголосували за остаточне число — 138.

Тож, спочатку визначили у Житомирській, Миколаївській, Черкаській, Волинській, Кіровоградській, Полтавській, Чернігівській, Рівненській областях — по чотири райони, у Харківській і Львівській — по сім, в Івано-Франківській, Хмельницькій, Вінницькій, Закарпатській, Сумській та Запорізькій — по п'ять, у Тернопільській, Херсонській, Чернівецькій — по три, у Дніпропетровській, Київській і в Одеській — по шість районів. І вже 17 липня вирішено додатково створити такі дев'ять районів: у Вінницькій області — Жмеринський район, у Дніпропетровській — Синельниківський, у Закарпатській — Рахівський район, в Івано-Франківській — Верховинський район, у Київській — Вишгородський, в Одеській — Березовський, у Херсонській — Бориславський і Скадовський райони, у Чернігівській — Корюківський район.

Згідно з документом, вибори депутатів районних рад ліквідованих районів не проводяться. А повноваження депутатів районних рад у ліквідованих районах припиняються в день набуття повноважень нових депутатів, обраних на перших виборах до районних рад у нових районах.

Теги: скорочення,райони,Україна,Верховна Рада,законопроєкт

©2020 doktorfamily

Мої відео