Сімейний Лікар

У Дніпрі тривають змагання юних більярдистів

У Дніпрі тривають змагання юних більярдистів
28474 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пул та «Вільна піраміда» — стартували одразу два чемпіонати України з більярдного спорту. Участь у змаганнях беруть хлопці та дівчата з дванадцяти регіонів країни — різного віку, але не старше 18 років.

З рахунком 5:1 у своїй першій зустрічі впевнену перемогу здобуває 16-річний Максим Бондар з Кропивницького. Хлопець каже, вже 10 років займається футболом. Втім, це не заважає йому приділяти увагу й більярду. Зізнається, не бачить проблеми, аби одночасно мріяти одразу в декількох напрямках.

«У футболі, напевно, я хочу потрапити до збірної. Ну, а в більярді — виграти чемпіонат світу», — каже Максим Бондар.
Дізнавшись про проведення дніпровського турніру з Вільної піраміди, хлопець місяць займався з тренером. Адже ймовірна перемога в першості дозволить стрімко вийти на міжнародний рівень.

«Той, хто в рейтингу буде на першому місці, безкоштовно поїде на чемпіонат світу. Також і переможець дніпровських змагань за рахунок федерації їде безкоштовно», — пояснює Максим.

«Наразі ми чекаємо рішення міжнародного комітету з «Піраміди». У зв'язку з коронавірусом він мав пройти в серпні, проте його перенесли на жовтень-листопад. Ми сподіваємося, що світова першість все ж відбудеться», — розповідає голова окремого підрозділу НФСБУ у Дніпропетровській області Олег Пудовкін.

У сусідній залі палає гонитва за перші перемоги в пулі.

«Це щорічний чемпіонат України, який є відбірковим на чемпіонат Європи. У зв'язку з тим, що наразі карантин у світі, змагання можуть бути перенесені. Але ми все одно проводимо цей відбірковий етап, аби виявити найсильніших гравців в Україні та сформувати збірну команду країни», — каже головний суддя змагань з пулу Олександр Резник.

Кандидат у майстри спорту, чемпіон України, призер національного Кубка дніпрянин Кирило Полейко минулоріч ще й випробував свої сили в континентальній першості в Нідерландах. Більярдист твердить, у 2020-му з другої спроби хоче підкорити європейський олімп. Каже, аби підтримувати форму, намагається тренуватися не менше трьох годин на день.

«Це дуже сильно розвиває мислення та психологію. Потрібно завжди думати й швидко ухвалювати рішення», — каже Кирило.

Змагання з «Вільної піраміди» розраховані на 3 дні. У пулі спортсмени виявлятимуть кращих на два дні довше, до п'ятниці 24-го липня.


Теги: більярд, Дніпро,чемпіонат,пул ,піраміда

©2020 doktorfamily

Мої відео