Сімейний Лікар

Прокурору з Дніпропетровщини доведеться відповідати за підробку та пошкодження офіційних документів

Прокурору з Дніпропетровщини доведеться відповідати за підробку та пошкодження офіційних документів
48330 ПЕРЕГЛЯДІВ

Начальник відділу однієї з місцевих прокуратур спочатку склав апеляційну скаргу від імені колеги, а потім, замітаючи сліди, зіпсував підпис на ній. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Слідчі ДБР повідомили про підозру прокурору, який підозрюється у службовому підробленні, тобто складанні і видачі завідомо неправдивих документів та в умисному пошкодженні офіційного документу.

Як встановило слідство, у грудні 2019 року начальник відділу однієї з місцевих прокуратур Дніпропетровської області, переслідуючи власні інтереси, без відома свого колеги, але від його імені, склав апеляційну скаргу. Вона стосувалася ухвали суду про відмову в задоволенні клопотання про арешт майна у одному із кримінальних проваджень. Скаргу направив до суду, що спричинило зупинку повернення вилученого майна до прийняття рішення по суті, а також необхідность перевірки апеляційної скарги на відповідність вимогам КПК України суддею-доповідачем.

«У подальшому, в приміщенні суду підозрюваний за рахунок своїх повноважень отримав доступ до матеріалів апеляційної скарги, яку ж сам і готував, та зіпсував її, — повідомляють у ДБР. — А саме пошкодив підпис особи на документі штемпельною фарбою».

Якщо вину прокурора буде доведено, йому загрожує від 34 000 до 68 000 гривень штрафу або обмеження волі строком на три роки, з позбавленням права обіймати певні посади.

Теги: прокурор,ДБР, Дніпропетровщина,підозра,підроблення документів

©2020 doktorfamily

Мої відео