Сімейний Лікар

Арутюнян Еміль Карленович: від того, як ми допомагаємо захисникам наших кордонів, залежить безпека всієї України

Арутюнян Еміль Карленович: від того, як ми допомагаємо захисникам наших кордонів, залежить безпека всієї України
34610 ПЕРЕГЛЯДІВ

Військові дії на сході України зараз не в активній фазі. Однак наші бійці все одно отримують поранення, потерпають від дефіциту медикаментів, засобів особистої гігієни та інших необхідних речей. Тому з самого початку військових дій у 2014 році українські меценати і волонтери регулярно надсилають на фронт посильну допомогу, сприяють покращенню умов і технічних можливостей лікування поранених бійців та беруть активну участь у житті їхніх родин. Еміль Арутюнян – один з таких діячів, який останні 6 років надає значну фінансову підтримку захисникам та їхнім близьким і продовжує це робити й надалі.

Арутюнян Еміль Карленович: Підтримка бійців на фронті


Разом з іншими підприємцями і волонтерами, що мають свідому громадянську позицію, Еміль Арутюнян регулярно бере участь в організації відправки на фронт багатьох необхідних речей. У першу чергу це медикаменти, засоби особистої гігієни та побутової хімії і, звичайно, їжа.
Незважаючи на те, що в останні роки харчування військових значно покращилося, небайдужі громадяни і соціальні діячі відправляють смачні і поживні доповнення до буденного раціону. Це і солодощі, і чай, і навіть олія і крупи. Протягом останніх років цією справою опікувався Міжнародний Благодійний фонд «Солідарність», беззмінною головою якого є підприємець, громадський діяч і меценат Олександр Петровський. Разом з іншими підприємцями і волонтерами Еміль Арутюнян бере активну участь у зборі та відправці мікроавтобусів з такими посилками. Одна з останніх передач на фронт – автомобіль з питною водою, провізією, ліками і засобами особистої гігієни, який відправився від імені меценатів до Авдіївського району. Асоціація учасників АТО у Дніпрі, як і самі бійці, подякували їм за таку увагу. Значне сприяння потребам фронту відзначили також в Управлінні Служби Економічної Безпеки у Дніпропетровській області.

Арутюнян Еміль Карленович: Чим ще допомагають військовим?


Звичайно, трапляються прикрі випадки, коли українські військові отримують поранення хворобу під час перебування на лінії вогню. У такому випадку вони потребують кваліфікованого і своєчасного лікування і повноцінного відновлення. У Дніпропетровській області одна з основних лікарень, де займаються лікуванням бійців з ООС, у тому числі складні і небезпечні випадки – Обласна лікарня імені Мечникова. Застаріле обладнання не підходило для лікування окремих складних станів, з якими інколи привозять поранених військових. Загалом Знаючи це, Еміль Арутюнян, Олександр Петровський та деякі інші меценати розпочали оновлювати технічну базу лікарні. Найбільший внесок на сьогодні – закупівля новітніх кардіографів і сучасних медичних ліжок. Допомагають також медикаментами і засобами особистої безпеки для працівників лікарні – масками, рукавичками, спеціальним взуттям та захисними костюмами. З того часу як технічний стан закладу покращився, піднімати на ноги військових, а також інших важких пацієнтів з хворобами серця стало значно легше.

Допомога сім’ям військових АТО – ще один напрям благодійної діяльності, у якому Еміль Арутюнян бере активну участь.

При чому увага приділяється не лише родинам військових, які загинули або отримали серйозні травми, але й бійцям, що перебувають на передовій.
Літній відпочинок для родин військових ООС та АТО, що влаштовується волонтерами, включно з Емілем Карленовичем, уже став доброю традицією. Щороку десятки сімей захисників України безкоштовно відправляються до санаторіїв на березі моря. Усі витрати компенсують благодійники, самі ж люди згадують свій відпочинок на узбережжі із задоволенням і вдячністю.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян

©2020 doktorfamily

Мої відео