Сімейний Лікар

У лікарні ім. Мечникова нестача медперсоналу, що працює з хворими на коронавірус

У лікарні ім. Мечникова нестача медперсоналу, що працює з хворими на коронавірус
51641 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наразі 17 пацієнтів з COVID-19 знаходяться в реанімації. Усі мають ураження легень більше 50%, повідомив під час брифінгу головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

Кількість нових випадків коронавірусної хвороби на Дніпропетровщині зростає кожного дня. Минулої доби захворіло ще 306 мешканців області, загальна кількість підтверджених діагнозів становить 7994. Поки більша частина хворих знаходиться на амбулаторному лікуванні, але й місця у стаціонарах останнім часом швидко заповнюються. Наразі у COVID-відділенні лікарні ім. Мечникова перебуває 90 пацієнтів із коронавірусом. У реанімації відділення, яка розрахована на 6 хворих, зараз знаходяться 17 осіб. Усі — з важкими ураженнями легень. Та найбільше занепокоєння викликає нестача медперсоналу для роботи з хворими на коронавірус.

«Ми вже відчуваємо нестачу медпрацівників, — зауважив головний лікар лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко. — Для прикладу, 6 лікарів, які проводять рентген, захворіли. Кожен з них проводив 70-80 досліджень на добу. Це велика втрата для нас. Проблема в тому, що інфікувалися вони від пацієнтів у звичайних відділеннях, які не знають, що вони заражені».


Теги: COVID-19,медики,лікарня Мечникова,нестача медперсоналу, Дніпро

©2020 doktorfamily

Мої відео