Сімейний Лікар

Пройшли обшуки учасників міжрегіонального наркоугруповання

Пройшли обшуки учасників міжрегіонального наркоугруповання
181116 ПЕРЕГЛЯДІВ

Жителі Дніпра пропонували метадон в закритих групах популярних месенджерів. Наркотики збували в столиці.
Служба безпеки України блокувала діяльність міжрегіонального етнічного угруповання, яке займалося збутом метадону на території столиці. За даними попереднього слідства, до складу організованої групи входило до 10 учасників з різних областей країни. Зловмисники збували метадон в Києві через систему так званих «закладок».
Фігуранти зберігали і фасували «товар» в своїх будинках на Черкащині та переправляли його до столиці своїми наркокур'єрами. Пошук клієнтів учасники групи здійснювали через своїх спільників у Дніпрі, які пропонували наркотики в закритих групах популярних месенджерів.
Гроші від наркобізнесу зловмисники отримували на банківські картки.
За оперативною інформацією, щомісячний «прибуток» угруповання становив майже 3 мільйони гривень, діяло угруповання з початку 2020 року.
Під час обшуків за місцем проживання фігурантів у Києві, Дніпрі та Черкаській області співробітники Служби Безпеки України виявили партію розфасованого метадону та інші докази протиправної діяльності.
Правоохоронці з залученням спецназу Служби Безпеки України «Альфа» затримали організатора та трьох активних учасників групи відповідно до статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.
Вирішується питання про повідомлення фігурантам про підозру і обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
В рамках кримінального провадження за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до наркобізнесу.

©2020 doktorfamily

Мої відео