Сімейний Лікар

Новорічні символи, чи іграшки небезпечні для життя?

Новорічні символи, чи іграшки небезпечні для життя?
137647 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні стало відомо, що в Нікополі стався неприємний інцидент. Дитина повернулась додому перелякана та у сльозах, бо йому під ноги хтось кинув петарду, яка гучно підірвалась. На щастя, дитина відбулась лише сильним переляком, проте ніхто не може обіцяти, що наступного разу все закінчиться добре.

Мешканка Дніпровщини Тетяна поділилась у соцмережі історією того, що трапилось з її сином. Дитина гралась на дворі з іншими однолітками, аж раптом повернулась додому вся бліда і в сльозах. Мати намагалась дізнатись, що могло так налякати хлопця, проте той не вимовив ані звуку. Дізнавшись, що хлопці з вулиці кинули йому під ноги петарду, жінка одразу ж пішла шукати тих, хто це зробив. Виявилось, що це були діти 6-8 років, які просто бавилися із тим, що гучно вибухає.

З маленькими бешкетниками спокійно поговорили та пояснили, що це не іграшка, і все могло закінчитися не так добре. Тетяна не стала звертатись до поліції та повідомляти батькам дітей, проте вона звертається до всіх вчителів, батьків, дорослих людей, аби ті нагадали своїм дітям правила поводження із вибухонебезпечними предметами. Найбільше вона звертається до продавців, щоб ті не продавали дітям петарди. Ніхто не знає, чим це завершиться.

Така заява сколихнула цілий вир коментарів. Хтось згоден із жінкою та вважає, що необхідно заборонити продаж петард неповнолітнім. Звісно, це весело, проте ніхто не знає, чим це може обернутись. Є безліч випадків, коли вони підривались просто в руках. Хтось отримував опіки, хтось взагалі залишався без зору. Тож дітям просто не можна їх продавати. Так, є й жорстокі жартівники, які вважають, що налякати когось петардою це весело.

Проте є й протилежна точка зору. Дехто вважає, що все залежить від виховання і забороняти продаж петард немає сенсу. Варто просто приділяти більше уваги вихованню власних дітей.

Та хоч би що там було, свята святами, проте варто берегти себе та своїх рідних. Нагадайте дітям, як потрібно поводитись із петардами, та будьте обережні!

©2020 doktorfamily

Мої відео