Сімейний Лікар

Збільшення мінімальної зарплати в Україні

Збільшення мінімальної зарплати в Україні
181979 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно влада відкладала закон про збільшення мінімальної заробітної плати. Це було викликано тим, що через її різкий ріст могла статись інфляція. А це стало б вагомою причиною для ще стрімкішого падіння економіки та економічної кризи. Тож по при всі перерахунки, законопроєкт відклали.

Та сьогодні він набув чинності. Відтепер з 1 січня 2021 року збільшився не лише прожитковий мінімум, а й мінімальна заробітна плата. Все це викладено в Законі "Про державний бюджет України" на 2021 рік. Цей мінімум збільшили на 1000 грн. Тож тепер він складатиме не 5000, а 6000 гривень на місяць.

Вона буде триматись на такому рівні до 1 грудня 2021 року. А в грудні її планують підняти ще на 500 гривень. Проте, чи набуде чинності цей законопроєкт, поки що невідомо. Це залежатиме від ситуації, в якій опиниться Україна на кінець року.

Тож вже в грудні мінімальна оплата праці складатиме 6,5 тисяч гривень. І в це вже увійде видаток на оплату праці працівників бюджетної сфери.

Також наразі йдуть розмови про те, яку пенсію хочуть отримувати наші громадяни. Наразі голосуванням виявлено, що пенсіонери хочуть, аби її підвищили в 3,3 рази. Тобто, щоб в сумі вона складала 11359 гривень на місяць.

Наразі мінімальна пенсія в Україні складає 2 тисячі гривень, що ж стосується максимальної, то вона набагато більша і дорівнює 70 тисячам. Але в Раді наразі це питання ще не розглядали. Тож його введуть в плані законопроєкту на наступних засіданнях.

А поки що всіх вітають з Новим роком та підвищенням мінімальної заробітної плати. Сподіваємось, що тепер прожитковий мінімум в країні підвищиться та життя населення піде в його звичайному річищі.

©2020 doktorfamily

Мої відео