Сімейний Лікар

Синоптики розповіли, як захистити себе під час сильного вітру, який рухається до України

Синоптики розповіли, як захистити себе під час сильного вітру, який рухається до України
73613 ПЕРЕГЛЯДІВ

За останніми прогнозами погоди до України прямує шквальний вітер із сильними коливаннями погодних умов. Морози вже не будуть такими сильними, як були в середині січня, проте крига сніг та шквальний вітер на нас все ще чекають. Через те, що останнім часом в крані значно збільшилась кількість нещасних випадків, синоптики вирішили проінформувати українців, як захистити себе під час шквального вітру. Існує два типи поводження в такій ситуації. Вони пропонують розглянути обидва.

Що робити, якщо шквальний вітер застиг вас вдома?

Якщо шквальний вітер почався, коли ви перебуваєте в приміщенні, то в першу чергу зачиніть всі вікна та двері, аби вітер не потрапляв до приміщення. Якщо ви живете у квартирі, то вікна можна заклеїти вздовж периметру, а потім ще навхрест, аби навіть у випадку, якщо скло розіб'ється, воно не пошкодило вас шматочками.

Закрийте всі вікна на балконі. Якщо у вас балкон не засклений, то варто прибрати з нього всі речі, якомога скоріше. Перевірте, аби там не було предметів, які можуть випасти наружу. Особливо скляні не варто залишати на відкритому просторі. Коли все прибрали, краще піти в кімнату, де немає жодних скляних предметів. Особливо вікон та дверей. Перечекайте вітер там.

Що робити, якщо шквальний вітер застиг вас на вулиці?

В першу чергу вам необхідно піти з вулиці. Тримайтеся якомога далі від дерев, електромереж, всього, що хитається, адже воно може впасти просто на вас. Відійдіть від невідомих вам конструкцій, рекламних щитів та всього, що може знести вітром.

Зайдіть до будь-якого приміщення, де мало вікон і немає скляних дверей. Знайдіть кафе, магазин, бібліотеку, ТРЦ, під'їзд. Але головне швидше покиньте відкритий простір! Перечекайте в приміщенні, поки стихійне лихо припиниться і лише потім продовжуйте прямувати додому. Не варто намагатись перечекати стихію й в авто. Бо його може сильно пошкодити разом з вами.

©2020 doktorfamily

Мої відео