Сімейний Лікар

Як Україна та США співпрацюватимуть цього року?

Як Україна та США співпрацюватимуть цього року?
35056 ПЕРЕГЛЯДІВ

В США нещодавно обрали нового президента. Тож Україна, як і багато інших країн-союзників Америки, поставила собі на меті створити нову систему співпраці зі Сполученими Штатами. Тож українські дипломати обговорили ці питання з лідерами нашого партнера. Разом вони дійшли висновку, що найбільшу увагу вони приділятимуть економічній та воєнній взаємодії. А з часом вони планують продовжити переговори стосовно сучасної ситуації на Донбасі та шляхи її вирішення.

Дипломати, які вже протягом довгого часу займаються аналізом питання стосовно вивчення взаємодії Сполучених Штатів Америки та України, дійшли висновку, що стратегія нової адміністрації США буде будуватися на комплексному підході до Росії та Україні одночасно. Саме через це в питанні взаємодії нашої країни та нашого стратегічного партнера, в першу чергу розглядатимуться питання співробітництва України та Сполучених Штатів, як військових і економічних партнерів.

Військовий бюджет США на 2021 рік передбачає надання допомоги Україні на суму $ 275 мільйонів. А це за підрахунками політиків на 25 мільйонів більше, ніж ми отримали минулого року. Також Володимир Ельченко розповів про те, що ми продовжуватимемо проводити воєнні навчання разом з американськими воєнними силами. Так минулого року ми прекрасно впорались із військовим вишколом морських та сухопутних підрозділів. А зараз канадці проводять третю хвилю навчань з реорганізації освітньої програми Національної гвардії України. Ми намагаємося привести нашу систему до того, щоб вона була схожою на ту, яку пропонує нам НАТО. Адже чим більше ми зможемо змінити зараз, тим легше нам буде налагодити взаємодію із всіма воєнними, які є частиною оборони НАТО.

Також велику увагу планують приділити торгово-економічним відносинам та політичній підтримці в питаннях співпраці та політичної підтримки в питаннях деокупації українських територій і просування в НАТО. За словами Єльченко, Україна не повинна сприймати гарне ставлення нової влади США, як щось, що так і мало бути. Адже співпраця – це робота з двох боків. Тож ми так само маємо підтримувати Америку, як і вона нас.

Павло Клімкін, який раніше обіймав раніше пост міністра закордонних справ, переконаний в тому, що США так само хоче співпрацювати з нами, як і ми з ними. Проте він зауважив, що: “Є дві ключові речі, яких потрібно досягти при цій каденції: спільна історія успіху в перезавантаженні країни та перехід від партнерства до союзництва. Це можливо при формуванні абсолютно нового рівня довіри до України, до її інституцій, якого поки немає”.

Клімкін переконаний в тому, що із часом США почне плідно співпрацювати з нами й для того, щоб допомогти із Донбасом. Проте не варто очікувати на те, що все зміниться за одним помахом чарівної палички. Росія так само як і раніше, продовжуватиме встромляти палиці в колеса. Проте ми з нашими стратегічними партнерами зможемо пройти скрізь це, переконаний політик. Головним наразі є припинення дестабілізації та дезінформації, якими агресор намагається послабити нашу країну.





Автор: redactor.newsukraine

©2020 doktorfamily

Мої відео