Сімейний Лікар

Як сплачувати податки на нерухомість у 2021 році?

Як сплачувати податки на нерухомість у 2021 році?
10241 ПЕРЕГЛЯДІВ

ДПС пояснює громадянам як сплачувати податки на нерухомість у 2021 році. У Головному управлінні ДПС Луганської області розповіли про тонкощі сплати податків. Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відтепер сплачується фізичними особами, обов'язково власниками житлової та\ або нежитлової нерухомості за 2020 рік, з урахуванням мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2020 року (4723 грн).

Необхідно зазначити, що з 1 березня 2020 року податок також сплачують також і власники об'єктів нерухомості, які розташовані на території населених пунктів, що знаходяться на території вогню.

Податок за неповнолітніх дітей, які володіють нерухомістю, сплачують батьки або опікуни.

Відбулися зміни в оподаткуванні об'єктів житлової нерухомості, а також їх частинок, які перебувають у власності фізичної особи. Сплата зменшується:

- для квартири на 60 квадратних метрів;
- для житлового будинку на 120 кв. метрів;
- для різних типів об'єктів житлової нерухомості, у тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/----- квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - 180 кв. метрів.

Пільги з податку для фізичних осіб не розповсюджується на:
- об'єкти оподаткування, площа яких перевищує п’ятикратний розмір неоподатковуваної площі.
- якщо об'єкт оподаткування використовується задля одержання прибутків (здаються в оренду, використовуються у підприємницькій діяльності).

Додатковим податком обкладаються об'єкти житлової нерухомості, площа яких перевищує 300 кв. метрів для квартири та 500 кв. метрів для приватних будинків, у сумі 25 тис. грн за кожен такий об'єкт житлової нерухомості (його частки).

Варто зауважити, що громадяни мають змогу звернутися із письмовою заявою для проведення звірки даних.

©2020 doktorfamily

Мої відео