Сімейний Лікар

Скільки тепер в Україні коштуватиме борщ?

Скільки тепер в Україні коштуватиме борщ?
9564 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчені провели аналіз вартості продуктів на українських ринках. Як виявилось, багато продуктів із повсякденного користування українців стали набагато дорожчими. Державна служба статистики запевнила, що яйця та борщ тепер будуть не такими дешевими, як ми звикли. Тож скільки тепер коштуватиме український борщ?

Перше, що зауважили статисти, це те, що ціна на яйця у порівнянні з груднем 2020 року зросла на 17,6% – до 32,3 гривні за десяток. Тож тепер поласувати яєчнею зранку буде не так дешево, як раніше, переконані аналітики. Проте наш народ не звик до того, щоб снідати лише яйцями, тож сильних проблем це не завдасть. А от є продукти, без яких ми просто не можемо, адже вже звикли їсти їх у повсякденному житті.

За даними аналітиків, український борщ подорожчав відчутно. Адже за даними статистів буряк, за місяць подорожчав на 18,7% – зараз він коштує 6,4 гривні за кілограм. Разом з буряком подорожчали також картопля – на 9,8%, до 11,1 грн./кг, цибуля – на 8,4%, до 5,6 грн./кг, білокачанна капуста – на 4,4%, до 5 грн./кг. Звісно, це не економічні зміни, вони скоріше сезонні. Таке відбувається із року в рік, через те, що зараз зі складів починають продавати останні запаси, які збирали протягом минулого року. А от вже через кілька місяців ми з вами вже ласуватимемо свіжими овочами. Проте цього року січневий мороз також вплинув на зріст цін. Адже з урожаєм можуть бути певні проблеми, запевнили в відділі.

Минулого місяця ми стикнулися із проблемою подорожчання хлібу. За останніми даними, минулого місяця він подорожчав від 2,7% (пшеничний, з борошна першого ґатунку) до 4,2% (житній і пшенично-житній). Саме пшеничне борошно виросло в ціні на 3,8% – до 13,2 грн./кг. Також в січні подорожчали ще й певні молочні продукти. Але вже скоро настане тепла пора, і ми зможемо спокійно купувати все за трохи нижчими цінами переконані аналітики.

©2020 doktorfamily

Мої відео