Сімейний Лікар

Які соціальні послуги можуть отримати діти з Дніпровщини?

Які соціальні послуги можуть отримати діти з Дніпровщини?
9433 ПЕРЕГЛЯДІВ

Влада Дніпра розповіла про те, що під час останнього засідання вони знову повернулись до теми того, які соціальні послуги вони планують надавати дітям з пільгових категорій. Питання стояло про тих, хто зараз навчається в середній та старшій школі.

За словами Ганни Наливайко, народні депутати разом з представниками відділу з питань оздоровлення населення управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради розробили спеціальний механізм, який допомагатиме забезпечити соціальний захист дітям пільгових категорій. Тепер в місті передбачена певна кількість путівок до оздоровчих таборів, також розглянуте питання стосовно безплатного або частково безплатного проїзду.

Для школярів, сиріт, вихованців дитячих садків та тих, хто позбавлений батьківського піклування, передбачені наступні пільги:

- Міська рада оплачуватиме 59% від вартості харчування дитини, за батьками залишатиметься лише 41%.
- Діти з багатодітних родин матимуть знижку у 50%.
- Понад 51 тисячу учнів харчується коштом з бюджету міста. В цю 51 тисячу входить початкова школа та ті, хто мають пільги.
- Школярі віком до 14 років також мають право безплатно їздити в електротранспорті та користуватися 25 % знижкою на міських автобусних маршрутах.
- Учні спортивних шкіл міста, які не мають батьків, отримують безплатну спортивну форму. Так минулого року розв'язанням цього питання займались українські дизайнери.

Також зазначили, що пільгами можуть користуватись діти, в яких батьки загинули під час виконання службових обов’язків в АТО. Також ті, чиї батьки постраждали від Чорнобильської катастрофи та під час війни в Афганістані. Держава намагається захистити тих, хто потребує її допомоги.

©2020 doktorfamily

Мої відео