Сімейний Лікар

Як тепер виглядає будинок політв'язнів в Дніпрі?

Як тепер виглядає будинок політв'язнів в Дніпрі?
8390 ПЕРЕГЛЯДІВ

На вулиці теплішає, а це означає, що настав час приводити всі свої справи до ладу. Саме тому комунальні служби Дніпра вже почали прибирати залишки протиожеледних засобів. Також, як повідомлялось раніше, вони проводять ремонт ям, які з’явились на дорогах у зв’язку із тим, що зима постаралась не на жарт. Тож після приведення доріг та пішохідних позначень до ладу, почали поратись із фасадами жилих приміщень. Вже дев’ять будівель встигли привести до належного вигляду, починаючи з 2020 року.

Серед історичних пам’яток, які стали частиною оновлювання є й будинок, який розміщується на Яворницького 6. Він є об’єктом культурної спадщини. Адже його побудували ще у 1937 році. Спроєктував цю будівлю архітектор Володимир Самодрига. Багато кого із жителів цього дому було репресовано, через що він і отримав свою назву “Будинок колишніх політкаторжан”. Але це все події далеких сталінських репресій. А що ж стосується сучасності, то зараз він є прикладом конструктивізму в архітектурі. В Дніпрі вже майже неможливо знайти такий рідкісний будинок.

В минулі роки цей стиль був досить популярним. Такими будували університети та будинки державного значення. Яскравим прикладом слугує Держпром, який знаходиться в Харкові. Тож аби зберегти цей дім для наших нащадків, влада виділила кошти на ремонт фасаду цього будинку. Вони нічого не змінювали у зовнішній структурі цього місця. Воно все ще має світло-зелений колір та характерну будову. За словами тих, хто працював над цим місцем, вони намагались якомога менше змінити в ньому, проте аварійний стан змусив їх все ж таки укріпити фасад та максимально оновити декорації.

Останні 5 років в Дніпрі активно працюють над оновленням архітектури. Утеплити вже встигли 25 будівель. Минулого року змогли привести до ладу ще 8 міських споруд. А у 2021 планується ремонт ще 10.

©2020 doktorfamily

Мої відео