Сімейний Лікар

Яким чином відео в TikTok потрапляють до рекомендацій

Яким чином відео в TikTok потрапляють до рекомендацій
309257 ПЕРЕГЛЯДІВ

Соціальна мережа TikTok відрізняється від інших соціальних мереж тим, що в ньому немає розподілення хто популярний, а хто ні. Будь-хто в ТікТоці може стати автором популярного відео навіть якщо кількість має мало кількість підписників. До того ж, одне відео може набрати тисячі переглядів, а інше жодного. Поговоримо про те, як ТікТок визначає яке відео відправити у рекомендації і як на цьому заробити.

Чи успішне буде ваше відео залежить від того чи потрапило воно в рекомендації, бо користувачі саме у стрічці рекомендованого контенту проводять найбільше свого часу. Якщо ж ваше відео потрапило у коло популярних декілька секундних відео, то вже за декілька годин воно набере тисячі переглядів. Наприклад, львівська блогерка Соломія своїм семи секундним відео, де вона танцює під пісню за декілька днів набрала 391 тисяч переглядів. Для того, щоб досягти подібного результату на платформі YouTube команді «Vertuha» знадобилося для створення шести хвилинного відео задіяти декілька акторів, монтувати контент та придумати цікаві локації, комбінуючи ракурси, додаючи музику та текст.

На відміну від інших соціальних мереж ТікТок надає можливість обрати категорію перегляду – «танці», «відносини», «кулінарія» та інше. Якщо користувач цього не зробить, то ТікТок сам пропонує популярні відеоролики для перегляду. За допомогою цієї платформи є більше шансів зробити популярним свій контент, ніж будь-де. ТікТок підбирає контент для користувача за такими критеріями: 1) лайки, коментарі, дизлайки, власний контент користувача; 2) по звуках, хештегам, ефектам, які найбільше застосовує автор; 3) геолокація та мова. Чим більше людина буде заходити до ТікТоку й проглядати контент, тим більше мережа може проаналізувати вподобання користувача й встановити нові критерії. Рекомендації на молодіжному сленгу називають ще «реки» й туди хочуть потрапити блогери, бо це збільшить аудиторію й добавляться підписними. Іноді рекомендації пропонують до перегляду глядачеві відео, які далекі від вподобань. Це робиться для того, щоб не створювати «інформаційну бульбашку» й знайомити користувача з іншими авторами.

Засновниця онлайн-клубу «ТікТок лабораторія» Катя Тенча каже, що можна годинами сидіти монтувати відео й думати, що цей шедевр набере тисячі переглядів, однак цього не стається. «На другий день заходиш до ТікТоку й бачиш, що твоє відео набрало менше сотні переглядів, а шести секундне відео зняте під популярну музику б’є усі рекорди». Якщо відео не зачепило з перших секунд, то навряд чи воно піде у рекомендації. «Інколи чим більше відео абсурдніше, тим швидше воно потрапляє до «реків»». Наприклад, блогерка Белла Порч знімає відео, де кривить своїм обличчям й назбирала вже 63 мільйони шанувальників її творчості. На думку Белли її відео стали популярними, тому що людям подобається її міміка, зовнішність та особистість. Для того, щоб ваші відео стали помічати потрібно оформити свій профіль, слідкувати за трендами, використовувати часто використовувані хештеги, слідкувати за акторською майстерністю та знімати багато відео.

©2020 doktorfamily

Мої відео