Сімейний Лікар

В УДФСУ презентували першу в Україні мережеву освітню програму підготовки магістрів «Фінансові технології»

В УДФСУ презентували першу в Україні мережеву освітню програму підготовки магістрів «Фінансові технології»
364834 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні в Університеті державної фіскальної служби України (УДФСУ) відбулася онлайн-презентація першої в Україні освітньої програми «Фінансові технології» (Фінтех) за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». Інноваційна програма заснована УДФСУ спільно з Національним університетом «Львівська політехніка» під патронатом Міністерства фінансів України та за підтримки Проектного офісу реформ.

Участь у заході взяли в.о. ректора УДФСУ Валентина Унинець-Ходаківська, завідувач кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Національного університету «Львівська політехніка» Назар Подольчак, директор Департаменту міжнародних зв’язків та організаційно-аналітичної роботи Міністерства фінансів України Ольга Зикова, професор кафедри фінансових ринків Навчально-наукового інституту фінансів, банківської справи УДФСУ Юлія Коваленко, провідний фахівець кафедри управлінського обліку, бізнес аналітики та статистики УДФСУ Ольга Зирянова, а також студенти та науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти.

Модератором заходу був гарант освітньо-професійної програми «Фінансові технології» Віктор Тринчук, який привітав присутніх та розпочав День відкритих дверей. Під час онлайн-трансляції в.о. ректора УДФСУ Валентина Унинець-Ходаківська презентувала нову освітньо-професійну програму та розповіла про її унікальність, адже до неї залучені найкращі фахівці в сфері Фінтех. «Магістерська програма «Фінансові технології», заснована на кращих практиках двох університетів, сутність її в тому, щоб зібрати кращих для підготовки кращих! Магістри матимуть змогу отримувати практичний досвід від провідних спеціалістів фінансового ринку у сфері інноваційних технологій через проведення гостьових лекцій, практичних занять та майстер-класів. Ця програма не тільки для випускників бакалаврату, а й для тих, хто вже працюють у сфері фінансів, але хочуть вдосконалити свої знання та навички і отримати другу вищу освіту», – розповіла в.о. ректора.

Також Валентина Унинець-Ходаківська зауважила, що в першу чергу ця магістерська програма – широке поле можливостей для працевлаштування. «У рамках реалізації програми всі обов’язково будуть працевлаштовані. Адже нова магістерська програма відкриє для студентів можливості подальшої роботи в державних установах, страхових компаніях, банках, ІТ-компаніях, а також в міжнародних фінансових установах та операторах платіжних систем», відмітила в.о. ректора і додала, що світ змінюється і ми теж повинні бути динамічними. Я вірю, що саме магістри Фінтеху – змінять світ!

У свою чергу завідувач кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Національного університету «Львівська політехніка» Назар Подальчак розповів, що попит на фінансові технології зростає, а таких фахівців в Україні обмаль, саме тому два кращих університети об’єдналися навколо інновацій. «Львівська політехніка дійсно кращі з підготовки спеціалістів в IT сфері, а УДФСУ лідер у сфері фінансової освіти, саме тому ми об’єдналися заради нових можливостей. Ми всі переходимо в цифровий світ, а фінанси це і є той спосіб, щоб перейти на цифру, тому так важливо розбиратися, як у фінансах, так і в IT сфері, а всім відомо, що стартапи з Фінтеху домінують у всьому світі», – підкреслив Назар Подальчак.

Директор Департаменту міжнародних зв’язків та організаційно-аналітичної роботи Міністерства фінансів України Ольга Зикова зазначила, що сучасний світ, який невпинно рухається вперед, потребує інноваційних управлінських та освітніх рішень і нова програма, яку підтримує Міністерство – це крок до прогресивного розвитку. «Фінтех давно не майбутнє, а необхідність сьогодення! Закликаю долучитися до програми всіх тих, хто знає чого хоче, йде в ногу з часом та готовий здобути інноваційну освіту», – наголосила вона.

Також, організатори заходу анонсували проведення Всеукраїнського дня відкритих дверей, який відбудеться 7 червня 2021 року та на якому інноваційну магістерську програму буде презентовано майбутнім магістрам всієї України. Слідкуйте за інформацією на офіційних сторінках щоб не пропустити важливе.

©2020 doktorfamily

Мої відео