Сімейний Лікар

Перший візит Байдена до НАТО

Перший візит Байдена до НАТО
409784 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Президент Джо Байден повинен взяти участь у своєму першому особистому саміті Організації Північноатлантичного договору після вступу на посаду та підтвердити прихильність Сполучених Штатів військовому союзу.
Саміт НАТО відбудеться, коли Байден намагається відновити американське лідерство на світовій арені та зміцнить глобальне партнерство під час своєї першої міжнародної поїздки на посаді президента. Це відбувається під час кількох зустрічей із союзниками США та щорічного саміту Групи сімох у Корнуолі, Англія.
Байден заявив у неділю, що він ще раз підтвердить прихильність США до застереження про колективну оборону НАТО і повідомить союзникам, що США вважають, що стаття 5 є "священним зобов'язанням".
"Ми не розглядаємо НАТО як свого роду захист", - сказав Байден наголошуючи на важливості міжурядового військового союзу між 30 європейськими та північноамериканськими країнами.
Президент продовжив: "Ми вважаємо, що НАТО є життєво важливим для нашої здатності зберегти американську безпеку на решту століття".
Президент прагне надати зовсім інший підхід до свого попередника, колишнього президента Дональда Трампа, який часто виступав проти НАТО.
Під час саміту у понеділок, як очікується, лідери НАТО обговорять, як керувати майбутніми загрозами та "забезпечити ефективний розподіл тягаря", заявила прессекретар Білого дому Джен Псакі.
Білий дім також заявив, що під час саміту члени НАТО оголосять нову "стратегічну концепцію", яка буде керувати підходом альянсу в майбутньому в міру зміни стратегічного середовища, включаючи загрози з боку Китаю та Росії. Вони очікують, що він буде прийнятий на саміті НАТО наступного року, йдеться у звіті.
У заяві також наголошується на збільшенні витрат на оборону серед держав-членів, вказуючи: "Лідери країн-членів Альянсу знову візьмуть на себе зобов'язання у цілому та забезпечать НАТО грошима, можливостями та внеском готових сил".
Після саміту НАТО Байден візьме участь у саміті США та ЄС у вівторок. Зустріч підкреслює прихильність США до міцних трансатлантичних зв'язків, зазначає Білий дім, і лідери, серед інших взаємних проблем, обговорять глобальну безпеку охорони здоров'я, глобальне економічне відновлення, кліматичну кризу, посилення цифрового та торгового співробітництва та зміцнення демократії.
Байден також зустрінеться з королем Бельгії Філіпом та прем'єр-міністром Бельгії Олександром Де Кроо.
Потім у середу в Женеві президент повинен провести довгоочікуваний саміт з президентом Росії Володимиром Путіним. Байден заявив, що в неділю погодився з Путіним, що відносини між США і Росією знаходяться на "низькій точці", але сказав, що США "не шукають конфліктів", і сказав, що може існувати "стратегічна доктрина", з якою країни можуть домовитись що стосується таких областей, як кліматична криза. Байден також відстоював рішення не проводити спільну пресконференцію з Путіним після їхньої зустрічі з високими ставками, аргументуючи це такою появою, що лише погіршить мету США - працювати над стабільними відносинами з Росією.



 

Теги: Перший візит Байдена до НАТО

©2020 doktorfamily

Мої відео