Сімейний Лікар

Витоки китайської електростанції

Витоки китайської електростанції
264114 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд США витратив минулий тиждень, оцінюючи повідомлення про витік на китайській атомній електростанції. Попередження включало звинувачення в тому, що китайський орган безпеки підвищує допустимі межі для виявлення радіації за межами атомної електростанції Тайшань у провінції Гуандун, щоб уникнути необхідності її зупинки, йдеться у листі французької компанії до Департаменту США.
Американські чиновники вважають, що ситуація в даний час не представляє серйозної загрози безпеці для працівників заводу або китайської громадськості, незвично, що іноземна компанія в односторонньому порядку звертається до американського уряду за допомогою, коли її китайський державний партнер ще не встиг. визнати проблему. Сценарій може поставити США у складну ситуацію, якщо витік триватиме або стане більш серйозним, не виправляючись.

Однак занепокоєння було досить значним щодо того, що минулого тижня Рада національної безпеки провела кілька засідань під час моніторингу ситуації, включаючи два на заступницькому рівні та ще одне зібрання на рівні помічника секретаря в п’ятницю, яке очолила старший директор КНБ з питань Китаю Лаура Розенбергер та старший директор з контролю над озброєннями Меллорі Стюарт, за повідомленнями американських чиновників.
Адміністрація Байдена обговорила ситуацію з урядом Франції та власними експертами Департаменту енергетики, повідомили джерела.
Обидва ядерні реактори в Тайшані працюють, йдеться в повідомленні, додаючи, що блок 2 нещодавно завершив "капітальний ремонт" і "успішно підключився до мережі 10 червня 2021 року". Заява не визначає, чому і як капітально відремонтували завод.
"Ситуація є безпосередньою радіологічною загрозою для ділянки та громадськості, і Framatome терміново просить дозволу на передачу технічних даних та допомоги, яка може знадобитися для повернення станції до нормальної роботи", - йдеться у доповіді експерта компанії від 8 червня до департаменту енергетики.
Документ вказує, що Фраматом звернувся за допомогою до уряду США, оскільки китайське урядове відомство продовжувало збільшувати ліміти на кількість газу, який можна було безпечно випустити з об'єкта, не зупиняючи його, згідно з документами.
За даними Китайської асоціації ядерної енергетики, станом на березень 2021 року в Китаї діяло 16 атомних електростанцій з 49 ядерними реакторами, загальна потужність генерації яких становила 51 000 мегават.
Завод у Тайшані - це престижний проект, побудований після підписання Китаєм угоди про виробництво атомної електроенергії з Électricité de France, яка в основному належить уряду Франції. Будівництво заводу розпочалось у 2009 році, а два блоки почали виробляти електроенергію відповідно у 2018 та 2019 роках.

Теги: Витоки китайської електростанції

©2020 doktorfamily

Мої відео